Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het proces waarbij massaal backlinks naar websites worden gebruikt ten behoeve van je eigen website. Met linkbuilding kun je bruggen bouwen, of links, die mensen kunnen helpen je website via andere websites te bezoeken. Linkbuilding lijkt erg op adverteren. Je maakt bepaalde zoekwoorden die je website link bevatten. Vervolgens worden deze trefwoorden gebruikt in de inhoud van verschillende websites. Dit is eigenlijk een effectieve manier om het aantal bezoekers van je website te vergroten, omdat je je website via andere websites met vergelijkbare relevantie blootstelt. Daarom mag je linkbuilding nooit vergeten bij het inbrengen van SEO-aspecten voor je websites. Het internet heeft veel manieren die je kunnen helpen hoger te scoren in zoekmachines. Met hogere zoekresultaten van zoekmachines kunnen mensen je website gemakkelijker vinden. Meer bezoekers kunnen uiteindelijk meer klanten betekenen. Maar bezoekers omzetten in klanten is een ander vak dan linkbuilding en SEO. Met linkbuilding help je je website simpelweg om meer bekendheid te krijgen.

 

Relevantie van inhoud

Destijds hielden zoekmachines geen rekening met het type inhoud dat je op je website had bij het rangschikken ervan in de zoekmachine resultaten. Je kunt eenvoudig zoveel links, trefwoorden en andere SEO-aspecten toevoegen als je wilt. Tegenwoordig zijn zoekmachines ontwikkeld om veel intelligenter te zijn. Dat komt omdat trefwoorden en links alleen niet voldoende zijn om mensen te helpen de inhoud te bereiken die ze echt willen. Er zijn bepaalde woorden die precies hetzelfde gespeld zijn, maar afhankelijk van het onderwerp een andere betekenis kunnen hebben. Het is dus erg belangrijk dat je bij het optimaliseren van linkbuilding aspecten ook zorgt dat het relevant is. Zoekmachines houden er ook van om relevantere websites hoger te rangschikken in vergelijking met websites die volgepropt zijn met veel trefwoorden, links en andere linkbuilding-procedures.

 

Voordelen van linkbuilding

Linkbuilding biedt tal van voordelen die je bedrijf kunnen helpen. Het kan relaties helpen omdat je voor linkbuilding naar andere websites moet gaan. Dat betekent dat je met hen spreekt en met hen samenwerkt, zodat je allebei voordelen kunt behalen voor je websites. Je merk kan ook versterkt worden door linkbuilding. Dat komt omdat websites altijd naar je website zullen verwijzen wanneer je zoekwoord naar voren komt. Dat betekent dat deze websites naar je website verwijzen als een betere bron van informatie over die bepaalde zoekwoorden. Je moet dus altijd je inspanningen verbeteren als het gaat om het koppelen van gebouwen. Op die manier kun je de staat van je website en je bedrijf verbeteren.

 

Meer informatie?

Wil je meer informatie of heb je vragen over linkbuilding? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.